Öppettider
  • Måndag – Torsdag 09:00-17:00
  • Fredag 09:00-15:00

Mopedbilar Stockholm

Varför ska du vänta tills du har fyllt 18 och skaffat ett körkort? Kör tryggt, säkert och ekonomiskt med en mopedbil.

Sven Eklund Bil AB är stolta återförsäljare av Aixam mopedbilar vilket innebär att vi kan erbjuda ett av de absolut bästa sortimenten inom såväl nya som begagnade mopedbilar i Stockholm. Mopedbilstrenden är verkligen på uppgång och en mopedbil är det perfekta valet för dem som ännu inte har fyllt 18 år och som letar efter ett fordon som både är praktiskt och ekonomiskt.

I vårt sortiment kommer du att hitta flertalet intressanta modeller av Aixam mopedbilar till mycket konkurrenskraftiga priser:

  • Emotion Serien – en Aixam mopedbil som är designad för frihet
  • eAixam Serien – en 100 % elektrisk mopedbil som är 100 % miljövänlig
  • AixamPro – en mopedbil som är anpassad efter ditt företags olika behov
Aixam City Sport ABS BromsarAixam City GTO ABS BromsarAixam Coupé GTI ABS.jpg

Mopedbilsservice i Stockholm

Vi på Sven Eklund Bil AB har egen verkstad och erbjuder både service och reparationer för samtliga varumärken och modeller av mopedbilar som finns tillgängliga på marknaden.

Varför ska du köpa en mopedbil?

Mopedbilen är den minsta bilklassen på marknaden och är därmed det perfekta valet för dig som kör kortare sträckor för vardagens olika ärenden. Mopedbilar har vanligtvis små motorer även om det också finns några sportigare varianter. De är bränslesnåla och relativt billiga att försäkra, och är även ett utmärkt val för oerfarna förare då det finns en hastighetsbegränsning på maximalt 45 km/timme.

Så sent som för tio år sedan var mopedbilar en mycket specialiserad fordonsvariant med relativt få varumärken, men på senare tid har det tillkommit mängder av nya modeller på marknaden. Detta innebär att mopedbilen faktiskt är en av de karosstyper som utvecklas snabbast och trenden fortsätter att peka spikrakt uppåt.

Vilken mopedbil ska jag köpa?

De flesta mopedbilar är bäst lämpade för lite kortare resor och stadskörning. Om du vill ha en ekonomisk mopedbil som ska ta dig till jobbet fem dagar i veckan är en modell med låga driftskostnader förmodligen det bästa alternativet. Om du däremot letar efter en lite större modell, eller kanske en mopedbil som är bättre anpassad för ditt företag eller för en fastighetsskötare kan en AixamPro vara värd att titta närmare på.

När man analyserar marknaden för både nya och begagnade mopedbilar i Stockholm möts man konstant av bilhandlarnas främsta försäljningsargument: ekonomisk, stilfull och praktisk. På grund av det faktum att mopedbilar är en av de mest prisvärda bilarna rent driftsmässigt, är just den ekonomiska faktorn vanligtvis bilhandlarnas främsta argument för köp av mopedbil.

Mopedbilar är även befriade från kontrollbesiktning, fordonsskatt och trängselskatter. När du ska köpa en mopedbil kommer du snart uppmärksamma att det finns både dyrare och billigare modeller på marknaden. Dock är det vanligtvis bättre att överväga en lite dyrare modell som erbjuder lägre driftskostnader och högre tillförlitlighet än andra billigare modeller.

Fundera slutligen över de praktiska aspekterna och vad du egentligen behöver mopedbilen till. Mopedbilar är relativt små, men tillverkarna hittar på nya sätt att utöka utrymmet som erbjuds. Detta har i sin tur lett till att det numera finns vissa modeller som erbjuder både rikligt med plats för passagerare och bra förvaringsutrymme.

Hur som helst, om du överväger ovanstående faktorer när du letar efter en mopedbil i Stockholm är du nästan garanterad att hitta en mopedbil som går i linje med dina behov och önskemål.

Om du har några frågor om vårt utbud av både nya och begagnade mopedbilar i Stockholm, varmt välkommen att ta kontakt med oss på 08-25 00 17.

Samarbetspartners